Crosstraining & Fitness bij Combat Club!


We mixen meer dan 7 jaar ervaring als personal trainer, fitness instructeur en begeleider van grote/kleine groepssessies met Creativiteit! We brengen het allemaal terug naar  ' de basics' ! Bloed (heart pumping), Zweet (cardio) & Tranen (glory & succes) in een mix van Kracht, Cardio, Functional training,... voor de moderne 'Martial Artist' of de allround atleet !!  Lees hieronder meer!

Waarom crosstraining?


Crosstraining, ook bekend als CrossFit, is een uitstekende trainingsmethode die zowel mannen als vrouwen kunnen omarmen voor het verbeteren van hun fysieke fitheid en algehele welzijn. Hieronder staan enkele redenen waarom crosstraining goed voor ons is! 

 

 • Veelzijdige training:

Crosstraining omvat een breed scala aan functionele oefeningen die elementen van kracht, conditie, mobiliteit en flexibiliteit integreren. Dit zorgt voor een complete en uitgebalanceerde lichaamstraining, waardoor je jezelf op verschillende vlakken kunt ontwikkelen.

 

 • Uitdaging en motivatie:

CrossFit staat bekend om zijn hoge intensiteit en variatie in workouts. Hierdoor blijft het trainen uitdagend en blijf je gemotiveerd om je grenzen te verleggen en je prestaties te verbeteren.

 

 • Gemeenschapsgevoel:

In veel CrossFit-boxen (sportscholen) heerst een hechte gemeenschapssfeer. Je traint vaak in groepen en moedigt elkaar aan, wat zorgt voor sociale interactie en ondersteuning, waardoor je meer betrokken raakt bij je training.

 

 • Functionele kracht:

Crosstraining legt de nadruk op het ontwikkelen van functionele kracht, wat betekent dat je je voorbereidt op dagelijkse activiteiten en bewegingen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Dit kan het tillen van boodschappen, spelen met kinderen of zelfs tillen op het werk vergemakkelijken.

 

 • Vetverbranding en conditie:

Door de hoge intensiteit en het gebruik van verschillende spiergroepen tijdens de workouts, kan crosstraining je helpen om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren.

 

Nu, waarom is crosstraining ook geschikt voor vrouwen?

 

 • Sterk en slank lichaam met als bonus zelfvertrouwen:

Veel vrouwen zijn soms bang om te trainen met gewichten uit angst voor het krijgen van een 'mannelijke' spieropbouw. Crosstraining is echter ontworpen om zowel kracht als een slank lichaam te bevorderen, omdat het gebruikmaakt van high-intensity interval training (HIIT) en functionele oefeningen die spieropbouw bevorderen zonder overdreven spiermassa te ontwikkelen. 

 

Daarnaast bevordert crosstraining je zelfvertrouwen! Het behalen van doelen en het overwinnen van uitdagingen tijdens crosstraining kan het zelfvertrouwen vergroten. Het biedt een gevoel van empowerment en zelfdiscipline.

 

Kortom, crosstraining is een veelzijdige en uitdagende trainingsmethode die zowel mannen als vrouwen helpt om fysiek sterker, gezonder en meer zelfverzekerd te worden, terwijl het tevens een gevoel van gemeenschap en ondersteuning bevordert. Het is een geweldige manier om aan je algehele welzijn te werken en je fitnessdoelen te bereiken.


Fitness

Bij ons kun je niet alleen terecht voor uitdagende crosstraining en spannende vechtsporten, maar ook voor je reguliere fitness workout. Vandaag de dag kunnen we onszelf een van de beste / meest uitgeruste Dojo's - Dojangs in de regio noemen.

Met een groot scala aan fitnessmateriaal kan je dus bij Combat Club terecht om aan al je trainingsbehoeften te voldoen.

 

Waarom fitness goed is:

 

 • Verbeterde gezondheid:

Fitness helpt bij het verbeteren van je algehele gezondheid en welzijn. Regelmatige lichaamsbeweging versterkt je hart, bevordert een gezond gewicht en verlaagt het risico op chronische aandoeningen zoals diabetes en hartziekten.

 

 • Verhoogde kracht en uithoudingsvermogen:

Door regelmatig te fitnessen, bouw je kracht op in je spieren en verhoog je je uithoudingsvermogen, wat je helpt om dagelijkse taken gemakkelijker uit te voeren en vermoeidheid te verminderen.

 

 • Gewichtsbeheersing:

Fitness is een effectieve manier om calorieën te verbranden en helpt je om een gezond gewicht te behouden of te bereiken, waardoor je zelfvertrouwen en zelfbeeld worden versterkt.

 

 • Stressvermindering:

Fysieke activiteit stimuleert de afgifte van endorfines, ook wel bekend als 'gelukshormonen', waardoor stress wordt verminderd en je je humeur kunt verbeteren.

 

 • Verbeterde slaapkwaliteit:

Regelmatig sporten kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit, waardoor je energieker en meer gefocust bent gedurende de dag.

Bij Combat Club streven we ernaar om jou te helpen je fitnessdoelen te bereiken en een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen. Of je nu een ervaren sporter bent of net begint met je fitnessreis, onze professionele trainers staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het behalen van optimale resultaten. Kom langs en ervaar zelf de voordelen van fitness bij Combat Club!


Kom langs voor een GRATIS proefles!